Bezoek uit Chicago voor Leidse kassen

De Hortus botanicus Leiden is er trots op ruim 100.000 bezoekers per jaar te ontvangen. Afgelopen week waren collega’s uit de Chicago Botanic Garden op bezoek. Die tuin trekt bijna 900.000 bezoekers per jaar. Toch waren directeur Sophia Siskel en haar collega’s onder de indruk van wat er in Leiden te zien was; vooral de historische Oranjerie vonden ze interessant.

De tropische kassen konden vooral door hun inhoud en sfeer bekoren. Leiden heeft een prachtige collectie tropische planten, met name orchideeën zijn een specialiteit. De bouwtechnische staat van de kassen geeft minder reden tot bewondering. Gelukkig is nu een stevige renovatie gepland. U kunt daaraan bijdragen door een meter glas te sponsoren of door lid te worden van de Club van Honderd. Zie www.hortusleiden.nl.

Chicago Botanic Garden beschikt over een bijzonder Plant Conservation Science Center met onderzoeksruimtes, een grote kas en veel aandacht voor de interactie tussen wetenschap en publiek. Sophia Siskel is 2006 aan de tuin verbonden.Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s