Bloeiende Victoria, geknakte reuzenaronskelk

Bezoekers die gisteren (donderdag 9 juni) in de Leidse Hortus botanicus naar de Amorphophallus titanum kwamen kijken konden ook nog genieten van een bloeiende Victoria-waterlelie in de Victoriakas. Het is de eerste keer dat de waterlelie dit jaar bloeit. De Hortus hoopt dat ook met midzomernacht, 21 juni, een bloeiende Victoria-waterlelie te zien zal zijn. Vanochtend, vrijdag 10 juni, zal de bloem van de Victoria van wit naar roze verkleurd zijn; in de loop van de dag verdwijnt hij definitief onder water.

Ook voor de Amorphophallus, de reuzenaronskelk, zit de bloei er alweer bijna op. Gisterenmiddag was de bloem al aan het verleppen. Zie voor een reportage: http://goo.gl/GoNMC.

De actuele stand van zaken kunt u op www.hortusleiden.nl bekijken, onder webcam. Op de foto onder dit stukje Paul Kessler, prefect van de Hortus, met de plant nog in volle glorie.

De Hortus gaat vandaag om 10 uur open; behalve de verleppende reuzenaronskelk kunt u in elk geval ’s morgens als het goed is de roze bloem van de Victoria bewonderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s