Wine from the Alps eerste bedrijfssponsor

Veel bezoekers van de Midzomernacht in de Leidse hortus hebben genoten van de heerlijke wijnen van Wine from the Alps. Dit bedrijf werd in 2005 opgericht als reactie op het overvloedige aanbod Merlots, Chardonnay’s en Cabernets Sauvignon uit de ‘Nieuwe Wereld’. Wine from the Alps richt zich volledig op wijnen uit het hart van de Oude Wereld, uit de wijngebieden in en rond het Alpenmassief. Dat zijn onder andere het Wallis in Zwitserland, de Savoie in Frankrijk, Oostenrijk, het noorden van Italië en de deelstaat Baden in Duitsland. Ooit groeiden hier 3.000 van de ca. 9.000 bekende druivenrassen. De lange traditie van het wijnmaken, de vele nog authentieke druivenrassen en de bijzondere klimatologische omstandigheden van het berggebied leveren een grote diversiteit aan kwalitatief hoogwaardige wijnen op. Van lichte, droge, fruitige of soms honingzoete witte, tot volle en krachtige rode wijnen. En dat maakt deze wijnen juist zo interessant voor elke wijnliefhebber.

Het was de zevende keer op rij dat Wine from the Alps tijdens Midzomernacht aanwezig was. Net als elk jaar doneert het bedrijf een deel van de opbrengst aan een ‘goed doel’ in de Hortus. Dit jaar is dat de tropische-kassenactie.

Meer weten over de wijnen uit de Alpen? Kijk op www.winefromthealps.nl. Wilt u met uw bedrijf ook sponsoren? Er is een speciale bedrijfsbrochure beschikbaar. Vraag hem aan bij j.d.jelles@hortus.leidenuniv.nl, onder vermelding van ‘bedrijfsbrochure tropische kassen’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s