Bezoekers HortusFestival nemen kijkje in kassen

Vandaag vonden de eerste concerten van het HortusFestival plaats in de Leidse Hortus. ’s Middags was er een kinderconcert, ’s avonds een programma met de titel  ‘Brieven van een Reiziger’. Acteur/verteller Huib Ramaer en pianist Maarten van Veen, tevens motor van het festival. gaven aan de hand van brieven van Franz Liszt inzicht in het sociale, muzikale en intellectuele leven in de belangrijkste Europese hoofdsteden van zijn tijd.

Vrijwilliger Toine de Caluwé, die de bezoekers namens de Hortus welkom heette en de artiesten introduceerde, had voor de gasten een verrassing in petto. Om de aandacht te vestigen op de renovatie van de tropische kassen konden de bezoekers van het concert in de pauze een rondje door de kassen lopen, om zo zelf in het sfeervolle avondlicht te zien wat er voor moois bloeit (onder andere de Freycinetia repens hieronder), maar ook dat de renovatie hard nodig is.

Volgende week woensdagavond is er weer een concert en ook dan kunt u in de pauze even in de kassen kijken. Reserveer via www.hortusfestival.nl.

Advertenties

Een Reactie op “Bezoekers HortusFestival nemen kijkje in kassen

  1. De recensies waren ontzettend leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s