Mooie Hortus-bekers Janneke Brinkman nu te koop

Botanisch kunstenares Janneke Brinkman maakte belangeloos twee prachtige porceleinen bekers voor de Hortus botanicus Leiden. De twee bekers worden samen, mooi verpakt, verkocht voor € 9,95 per set. Van dat bedrag gaat € 5,- naar de renovatie van de tropische kassen. De twee elegante bekers laten verschillende bloemen zien die in de Hortus botanicus bloeien, zoals de Blauwe lotus. Janneke Brinkman komt regelmatig in de Hortus en draagt de tuin een warm hart toe. De bekers van Janneke Brinkman zijn een mooi cadeau voor moederdag, voor een andere gelegenheid of voor uzelf. Vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei, zijn deze nieuwe bekers te koop tijdens de gezellige Plantenmarkt in de Hortus. U bent hier zeer welkom voor deze en andere moederdagcadeautjes. Ook na de plantenmarkt is de set bekers in de Hortuswinkel verkrijgbaar.

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Janneke Brinkman – Salentijn besloot van haar grote passie voor de natuur haar vak te maken. Daarom is er van 15 juni 2012 tot en met 30 september ten gelegenheid van dit 25-jarig jubileum een overzichtstentoonstelling van haar werk tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse in Groningen. Tijdens deze Tuin & Kunst Tiendaagse zet Groningen van 15 t/m 24 juni 2012 de tuindeuren open voor iedereen van binnen en buiten de provincie, die van tuinen, kunst en cultuur houdt. Eén van de hoogtepunten in deze periode is de start van de tentoonstelling Passie voor bloemen – 25 jaar Janneke Brinkman in Museum landgoed De Fraeylemaborg in Slochteren. Hier zullen naast haar vele aquarellen de diverse serviezen worden getoond, die ze de afgelopen jaren schilderde. Zie http://www.Fraeylemaborg.nl.

Ook dichter bij huis is werk van Janneke Brinkman te zien:  in museum Boerhaave gaat in oktober ook een tentoonstelling van start. Deze krijgt een andere invulling dan die in Slochteren, dus echte liefhebbers zullen beide gelegenheden moeten bezoeken

De Hortus-bekers zijn gemaakt van vaatwasmachinebestendig porselein.

Janneke Brinkman-Salentijn (1948) is biologe en botanisch tekenaar. Al tijdens haar studie blijkt ze er een enorm genoegen aan te beleven om heel precies en gedetailleerd te tekenen. In de jaren ’70 geeft ze nog korte tijd biologieles aan een middelbare school. Maar de passie voor haar hobby, het aquarelleren van bloemen, vlinders en vruchten krijgt haar 25 jaar geleden zo te pakken, dat deze uitgroeit tot een professionele loopbaan. Ze zal nooit meer voor de klas staan… Tegenwoordig bereikt haar werk een groot publiek; mede doordat haar werk wordt toegepast op de meest uiteenlopende producten én omdat ze al bijna twintig jaar verbonden is en illustreert voor weekblad Margriet. Zes jaar geleden verscheen onder de naam JBS Home Collection haar eerste Fruit & Flowers servies, dat nog steeds zeer populair is en verkrijgbaar is bij Blokker. In het Linnaeusjaar 2007 verscheen haar boek Passie & Palet.

Meer informatie over de Hortus: http://www.hortusleiden.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s